Икони върху дърво

Реплики на икони върху дърво за различни християнски празници

Християнските празници са истинско вдъхновение за ново начало и извисяване на духовността и добротата във всеки от нас. Празнуването на най-големите църковни празници, като Коледа и Великден са сред най-специалните семейни моменти, в които любовта, уюта и стремежа към чистота и смиреност внасят светлина и топлота в дома и ни правят по-добри. Образите на светците в православната църква изобразени върху икони върху дърво присъстват в обредите и украсата на трапезата, както и в специалната декорация за празника.

Как украсявате дома си за Великден? Харесвате ли оригиналните декорации изработени с прецизност в детайлите, от естествени материали, като дърво? Ако отговорът ви е „Да“ си заслужава да разгледате разнообразието от репродукции на икони на православни светци върху дърво. Всяка икона се изработва ръчно върху дървена матрица с избраният от вас размер. Цветовете са наситени и устойчиви на времето, за да се наслаждавате на прекрасната икона дълги години, след като я внесете в дома си.

Семплият дизайн и компактните размери на всяка икона, както и лекотата на дървената матрица ги правят подходящи за добавяне към украсата на трапезата, така и за окачане на стената и поставяне на бюра, лавици, витрини и т.н. Разнообразието от икони осигурява богат избор за всеки православен празник. Ръчно изработените икони са прекрасни подаръци за близки хора за специални поводи.

Как да изберете най-подходящите икони за всеки празник? Винаги може да се посъветвате със свещеници в църквите за дарбите на различните Светци и символиката на иконите за всеки празник. Попитайте приятели и роднини и обменете опит с тях за празничната украса. Послушайте сърцето и интуицията си и разгледайте изборът от изработени икони върху дърво, за да усетите кои ще са най-подходящи за вашия дом и семейство.

Разгледайте нашите икони върху дърво

X